Премини към основното съдържание

Виктория Янчева: Най-голямата ценност в Детска градина "Радост" е детето

На 15 септември, в празнични и светли занимални, детска градина “Радост” ще посрещне 380 деца  в 20 групи, разпределени в 8 филиала на територията на община Симитли.

“Във всички групи е създадена модерна, функционална среда, съобразена с възрастовите особености. - споделя директорът на градината Виктория Янчева. - Децата ще се посрещнат от мотивиран и квалифициран персонал, но най-голямата ценност в работата на всеки от екипа е детето - с неговите заложби, интереси, потребности. Учим ги да поемат отговорност, да вземат решения, успешно да реализират задачи, да се изправят пред предизвикателства, да се справят с трудности, да допускат грешки и да ги коригират.” 

Детска градина „Радост“ е иновативна институция в община Симитли в системата на предучилищното образование, в която се отглеждат, възпитават, социализират и обучават деца от яслена възраст до постъпването им в първи клас в съответствие с държавния образователен стандарт за предучилищно образование.

Екипът, който се грижи за децата, е изграден от хора, които много обичат децата и работи с голяма отговорност и любов. Професионализмът им и всеотдайният им труд и обич към децата правят детската градина престижно, уютно, привлекателно и любимо място, което им осигурява емоционален комфорт, занимателни игри и пълноценно развитие.

През годините детска градина “Радост” се утвърди като възпитателно-образователна институция със свой собствен облик и с достойно значимо място в общината. Това дава право на екипа да се гордее, да защитава постигнатото и да поддържа стремежа за създаване на все по-добри условия за образование и възпитание на децата. Следят се най-новите тенденции в областта на предучилищното образование. Модернизира се ежедневно и целенасочено образователната среда и материално-техническата база във всички групи.

От създаването си и досега, приоритети в педагогическата дейност на детското заведение са възпитаване на децата в дух на родолюбие чрез съхраняване на българските традиции, толерантност и уважение към всички етноси.

“Родители, баби и дядовци са нашите партньори и активни участници в предучилищното образование. - казва още Виктория Янчева. - Заинтересовани и дейни, винаги откликващи да се включват с желание във всички мероприятия на детското заведение.”  

През изминалата година, под знака на най-светлите и хубави празници в „Приказна Коледа“ обединихме родители, учители и обществени личности около грижата и отношението към децата. Отброихме дните до Коледа, като изслушахме над 400 приказки, прочетени от нашите гости. През февруари пък започна „Мартенска работилница с баба!". Седмица преди един от най-любимите пролетни празници на малки и големи, при нас започна Мартенска работилница. За да отпразнуваме подобаващо този ден, а и за да го направим още по-специален, посветихме ателиетата ни на бабите и техните внучета.

Всяка година се организира и единственият по рода си фестивал „Детски усмивки” на детските градини в община Симитли, който тази година се проведе на детският празник - 1 юни и донесе много положителни емоции на родители, гости и приятели на ДГ „Радост“. Многобройни усмивки пренесоха всички на площад „Септември“ в Симитли в света на цветовете. Под мотото „Дъга“, пременени в прекрасни цветни костюми, стотици децата озариха площада с усмивки и настроение.

“Ден след ден, - споделя още Виктория Янчева -  година след година, съхранил традициите и постиженията на дългогодишната история на детското заведение, екипът на детската градина върви напред с нови творчески стремежи в името на едно вълшебно, цветно детство за децата на Община Симитли.”