Премини към основното съдържание

Удари последният училищен звънец за дванадесетокласниците в Симитли

В истински празник се превърна последния ден за дванадесетокласниците на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Симитли, които за последен път прекрачиха училищния праг. 

 

Директорът на училището Таня Янкова удари последния училищен звънец за бъдещите абитуриенти, след което лисна менче, за да им върви по вода и както повелява традицията - всеки получи парче питка, натопена в мед. 

 

По повод днешния ден в училището бе подготвена богата програма за 12 "А" и 12 "Б" клас с класни ръководители Вяра Боянска и Гергана Янчова, в която участие взеха по-малките възпитаници на учебното заведение. 

 

Директорът на училището Таня Янкова поздрави абитуриенти, като им пожела да вървят смело напред и никога да не забравят родното училище.

 

Поздравление имаше и от кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, който пожела на учениците да покоряват все нови и нови върхове, да вървят с гордо вдигната глава по своя път и никога да не се отказват от мечтите си.

 

Дванадесетокласниците също се бяха постарали да зарадват ръководството на родното училище и своите учители като им благодариха за всеотдайността, с която са ги обучавали, както и за ценните уроци, на които са ги научили. За всеки един от тях имаше и цвете - подарък от абитуриенти.

 

Цветя получиха и специалистите гости от Общинска администрация зам.-кмета Евгения Георгиева и главния секретар на общината Гергана Стоименова.

 

С цветни димки и балони, пуснати в небето, абитуриенти казаха "Довиждане" на родното училище, след което, под звуците на химна на Симитли, се хванаха на голямо хоро и в момента, щом музиката спря, целият град Симитли бе огласен от виковете на зрелостниците, които с пълни гърла отброяваха от 1 до 12 с усмивки на лицата и сълзи в очите, защото се сбогуват със своето любимо училище!