Премини към основното съдържание

Стефан Апостолов пред БНР: За мен основната кауза си остава да помагам на двойки с репродуктивни проблеми (Аудио)

Стефан Апостолов

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на Коалиция от партии ГЕРБ – СДС за 1 МИР – Благоевград Стефан Апостолов, в интервю пред Българското национално радио разказва за каузите, които го вълнуват, както и за инициативите, които за в бъдеще ще продължава да подкрепя.

Водещ: Г-н Апостолов, коя бе основната Ви кауза в 44-то Народно събрание?

Стефан Апостолов: Всички знаят моята основна кауза – да помагам на двойки, които имат репродуктивни проблеми. Още преди четири години, когато реших да се кандидатирам за народен представител, исках да направя нещо лично за хората. Затова се ангажирах с каузата Ин витро. В днешно време знаете, че има много семейства, които имат репродуктивни проблеми, а аз като баща си давам сметка колко е ценно е да имаш възможността да си родител. Така обещах всеки месец  да дарявам част от своята заплата, финансирайки Ин витро процедури на семейства, които имат нужда от съдействие. За тези четири години успях да помогна на много двойки, а едно от семействата дори реши да кръсти детето си на мен в знак на признателност. Помогнах и на много други хора, изпаднали в нужда, защото смятам, че трябва да си помагаме.

Водещ: Към какво ще насочите усилията си, ако бъдете избран за народен представител на изборите на 4 април?

Стефан Апостолов: Ще продължавам да помагам на хората с репродуктивни проблеми. Освен за Ин витро, ще дарявам и средства на семейства, които се опитват да се сдобият с дете чрез донорство. В момента фонда за Ин витро не ги финансира. Целта ни е да направим така, че фондът да финансира поне 60 % от  донорството. Една донорска процедура струва около 10 хил. лв., а това е сума, която е непосилна за доста хора. Моите усилия ще бъдат насочени точно натам – да получават поне 60 % от фонд „ЦАР” (Център за асистирана репродукция). Отделно от това ще помагам и с лични средства, за да може семействата да осъществят своята мечта и да имат дете. Отделно от това ще продължа да помагам на хората от Община Симитли и от Област Благоеврад.

Водещ: Защо хората трябва да гласуват за Вас? Какво е Вашето послание?

Стефан Апостолов: Приканвам хората да гласуват за мен, защото аз не веднъж показах, че държа на думата си и спазвам всички обещания, които давам. Освен това винаги съм сред хората.

Водещ: И накрая коя е бюлетината, с която да Ви подкрепят?

Стефан Апостолов: Всички, които искат да ме подкрепят, трябва да отбележат номер 28 в интегралната бюлетина за коалиция от партии ГЕРБ – СДС. Моята преференция е 122!

*Предизборна публикация! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!