Премини към основното съдържание

Наградиха изявените ученици от началните класове на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли

Въпреки студеното първоюнско утро, слънцето се усмихна, за да озари двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Симитли, където учениците от начален етап очакваха с трепет началото на своя празник.

 

Любими песни и стихове, подготвени от учениците от І“а“ клас,  огласиха простора. От името на всички деца от нашия град малките първокласници отправиха своите послания за мир, здраве, весели игри, усмихнати и щастливи лица, много мечти и сбъднати желания, които полетяха с балони към  всички кътчета на Земята.

 

И директорът на училището, г-жа Таня Янкова, изпрати с балон своето послание, след което поздрави  празнуващите деца.

 

От името на училищното ръководство тя и зам.-директорът, г-н Борислав Дафков, наградиха изявени ученици от началните класове.

 

В конкурса “УЧЕНИК НА ГОДИНАТА” на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Симитли в начален етап на обучение бяха отличени следните ученици:

Теодора Огнянова Добринска- 4“Б“ клас /класен ръководител

 г-жа Анита Костевска/ – номинация в категория

„Ученик на годината в областта на езиковата култура“

 

за първо място в общинския кръг на олимпиадата „Знам и мога“ и достойно представяне на областния кръг; множество златни и сребърни медали от състезанията на „Многознайко“.

 

Аделин  Снежанов  Петров – 4“Г“ клас /класен ръководител – г-жа Гергана Василева/ - номинация в категория

 

„Ученик на годината в хуманитарната област“

 

Аделин е носител  на наградата за лично творчество - стихотворение, категория ,,Литературно произведение“ в конкурса по случай Световния ден на водата- 22 март, организиран от РИОСВ-Благоевград, под мотото ,,Ценим водата“.

 

Петя Кирилова Цветанова – 4“А“ клас /класен ръководител – г-жа Росица Манова/ - номинация в категория

 

 „Ученик на годината в природо-математическата област“

за 8-мо място в първия кръг и достойно представяне в областния кръг на състезанието по информационни технологии IT Znaiko; участие в националния кръг, резултатите, от който очакваме.

 

Александър  Димитров  Тасев -  4“Г“ клас /класен ръководител – г-жа Гергана Василева/ - номинация в категория

 

„Ученик на годината в областта на спорта“

Александър има завоювани втори и трети места в състезания по мотокрос, организирани от БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО МОТОЦИКЛЕТИЗЪМ  в КЛАС МХ65 в Самуилово, гр. Бобошево и гр. Гоце Делчев и завоювано пето място в GRAND PRIX  в състезанието на Република България - 2020г.;

носител на „Купата на Многознайко“ в третия финален кръг на състезанието „Родна реч“.

 

Първи “А“ клас /класен ръководител – г-жа Иванка Иванова/  -

Номинация „Златно сърце“

за целогодишна благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в подкрепа на каузата „Капачки за Бъдеще“. Към момента са събрани и предадени 25 туби.

Под бурните аплодисменти на публиката награди получиха и учениците с отлични постижения в различни състезания и конкурси:

Йоан Янков Георгиев – 1“а“ клас /класен ръководител –   г-жа Иванка Иванова/ – носител на „Купата на Многознайко“ в третия финален кръг на състезанието „Родна реч“.

 

Кристин Кристинов Вишанов – 1“а“ клас /класен ръководител – г-жа Иванка Иванова/ – носител на „Купата на Многознайко“ в третия финален кръг на състезанието „Млад математик“.

 

Константина Иванова Армянова - 1“б“ клас /класен ръководител – г-жа Илиана Моралиева/ – носител на „Купата на Многознайко“ от крайния, финален етап и от третия финален кръг на състезанието „Родна реч“.

 

Денис Бориславов Димитров – 4“б“ клас /класен ръководител – г-жа Анита Костевска/– 2 място на общинския кръг на олимпиадата „Знам и мога“ и 12 място на областния кръг от общо 120 участници.

 

Виктория Георгиева Костева– 4“б“ клас /класен ръководител – г-жа Анита Костевска/– 3 място на общинския кръг на олимпиадата „Знам и мога“ и достойно представяне на областния кръг

 

Христо Красимиров Бамбов – 4“б“ клас /класен ръководител – г-жа Анита Костевска/– 1 място на Общинския коледен конкурс за най-интересно писмо до Дядо Коледа.

 

Александрина Кирилова Кордева – 4“в“ клас /класен ръководител – г-жа Ирена Кльонтова/– носител на „Купата на Многознайко“ в третия финален кръг на състезанието „Аз зная английски“.

 

Да споделят радостта на своите деца, в двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Симитли присъстваха и много родители.