Премини към основното съдържание

На 19 март се отбелязва Международния ден на социалната работа

Апостол Апостолов, Международният ден на социалната работа, 19 март

Днес, 19 март, отбелязваме Международния ден на социалната работа. Тема на празника тази година е „Споделено бъдеще за преобразяваща промяна“. Изборът й е вдъхновен от актуалните проблеми в световен мащаб, чието преодоляване изисква подчертаване на необходимостта социалните работници да предприемат иновативни подходи, ръководени от интересите на обществото.

Към момента Община Симитли предлага богата палитра от социални услуги, като дейностите са подкрепени от държавно, местно или европейско финансиране.

Над 12 социални услуги функционират на територията на общината в помощ на най-рисковите и уязвими групи. Предоставените социални услуги и дейности в общината я поставят в своеобразен център в Югозападна България.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов изразява своята благодарност и признателност към всички служители на социалната система, които непрекъснато полагат ежедневни грижи и усилия за всички потребители на социалните услуги в общината.

Чрез своя труд и отдаденост Вие давате надежда и подкрепа на мнозина, които се нуждаят от помощ и разбиране. Пожелавам Ви здраве и успехи. Всеки един ден Вие изпълнявате благородно дело и помагате на хората, нека то получи уважение и признателност!“ - отправя поздрав към социалните работници Апостолов.