Премини към основното съдържание

Малък, но талантлив! Борислав Памуклийски от Симитли и неговото любимо хоби

Хоби, пъзели, Памуклийски

Ще споделим с всички наши читатели за Борислав Георгиев Памуклийски и неговото хоби. Малкият Боби, е ученик от 1 ,,В“ клас в СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий“ - град Симитли и въпреки крехката си възраст и въпреки наличието на телефони, таблети и телевизори, реденето на картинни пъзели е любимо занимание за малкия първокласник. Първият си пъзел от 2000 части, той нарежда, когато е на 5 годинки. Оттогава до сега колекцията му е значително нарастнала, като броят им надхвърля 50. Това хоби се подкрепя от родителите Владислава и Георги Памуклийски, които с желание закупуват избраните от Борислав пъзели. Всички картинни пъзели са рамкирани от бащата, който ги предостави в местното училище за радост на ученици и учители.

Истинско възхищение предизвикват пъзелите с 4000 части, които са огромно предизвикателство пред всеки. За малкия Боби те отнемат време и усилия, но накрая  удовлетворен от красивото изображение, вече мисли за своя нов картинен пъзел. От личната си колекция, Борислав подари на своя класен ръководител Мария Шалдева за рождения ѝ ден пъзел, който вече е в класната им стая.

Г-жа Шалдева сподели, че Борислав е изключително умно и интелигентно дете. Той има брат близнак Михаил Георгиев Памуклийски, който също има личен картинен пъзел, но неговото любимо хоби е спортът.

Директорът на училището г-жа Янкова, поздрави лично талантливия Борислав Памуклийски за невероятните картини, които украсяват целия коридор на втория етаж в училището.

Всички знаем, че реденето на пъзели развива не само способността за концентрация, но има и благоприятен ефект върху развитието на паметта, интелигентността и изобретателността.

За да подредите правилно парчетата пъзел, трябва да активирате и двете полукълба на мозъка си. Лявото отговаря за логичното мислене, а дясното – за интуицията и креативността. В тази игра са ви нужни и двете – за да предположите креативно кое ще е следващото парче и логично да го поставите правилно.

И така е несравнимо усещане – да прекараш дланта си върху изцяло нареден пъзел, да усетиш всеки един елемент от картината!

Поздравления Борислав Памуклийски! Продължавай да твориш и да радваш всички с таланта си!