Премини към основното съдържание

Лятна детска олимпиада под надслов: „Ние-малките олимпийци“ се проведе в ДГ - село Долно Осеново за Деня на български спорт

Много усмивки и страхотни преживявания донесе спортния празник на децата от Детска градина - село Долно Осеново. Обединени от олимпийския девиз „По-бързо, по-високо, по-силно“, малките олимпийци показаха завидни знания за символите на олимпиадата и издръжливост и бързина в игрите.

 

В честен спортен дух бяха организирани щафетни игри между двете подготвителни групи „Калинки“ и „Мечо Пух“, като всяка щафета бе придружена от бурните напътствия на учителите и родителите. И както на всяко състезание, малчуганите демонстрираха отлични умения и способности като бягаха, провираха се през обръч, пренасяха топка и дърпаха въже.

 

Игрите бяха оспорвани и изпълнени с много вълнуващи моменти.

 

За доброто настроение на спортистите и зрителите звучеше музика, под ритмите на която танцуваха талантливите мажоретки от група „Мечо Пух“.

 

Със своята спортна гимнастика „Мечопухчовците“ за сетен път показаха обичта си към спорта и заредиха присъстващите с много енергия и ентусиазъм. Своя поздрав към всички отправиха 5 годишните Анна Гандрина и Мария Яворова със стихотворенията „Спортист голям“ и „Малкият спортист“.

 

Най-малките участници в спортния празник група „Пчелички“ и група „Мики Маус“, участваха подобаващо с игрите „Пренеси кубчето“ и „Премини по мостчето“.

 

Кулминацията бе обявяването на Мис Олимпиада и победителят от състезанието. За малчуганите от детската градина бяха организирани кътове със спортни уреди и пособия за игра. Те показаха, че са талантливи и успешни, мотивирани и добри във всичко, което правят , като това донесе на всички настроение и празничност през целия ден и ни напомни , че не бива да спираме да популяризираме спорта в свободното време на децата.