Премини към основното съдържание

Голям успех за учениците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли на Деветото регионално състезание по география и икономика

Ученици от шести и седми клас на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли се класираха на второ и трето място в три от категориите на тазгодишното Регионално състезание по география и икономика. Всички участници твориха на тема: „За мирна планета“.

 

Даная Данаилова от 6. в клас се класира на второ място в категорията за авторско стихотворение.

 

Виктория Докузова и Стефан Георгиев от 7. а клас изработиха макет, с който призоваха „ДА ОТКЛЮЧИМ СЪРЦАТА СИ ЗА МИРНА ПЛАНЕТА“ и се класираха трети в оспорваната надпревара.

 

Екатерина Еленкова и Митко Коцев от 7. а клас се класираха на трето място в категорията отборно рисуване върху картон.

 

Състезанието по география и икономика се провежда за девета поредна година и е посветено на Международния ден на Земята – 22 април. То е за ученици от 5 до 12 клас в Югозападна България – областите Благоевград, Кюстендил и Перник, както и общините Самоков и Велинград.

 

Организатор и домакин на състезанието отново е Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“ – Благоевград и се провежда с традиционната подкрепа на Регионално управление на образованието – Благоевград и Асоциация на професионалните географи и регионалисти.

 

„Поздравления за успешното представяне, скъпи ученици! Пожелавам ви здраве и много бъдещи успехи!“, каза г-жа Златанова.