Премини към основното съдържание

Долно Осеново празнува Рамазан Байрам

Долно Осеново, Рамазан Байрам, Шикер Байрам, празник, Апостол Апостолов

С празнична програма, дълги хора, с песни и танци, жителите на село Долно Осеново отпразнуваха най-големия си празник - Рамазан Байрам.

Площадът отново беше изпълнен със стотици жизнерадостни хора, които пяха, танцуваха и искрено се забавляваха под съпровода на оркестър.

За пореден път видяхме и се насладихме на пъстротата на Долно Осеново. Всички празнуващи се забавляваха от сърце.

Празничната програма  за Рамазан Байрам започна още преди обяд, когато най-малките жители на селото получиха изненада, а именно детско шоу с аниматори.

По-късно жители и гости на симитлийското село имаха възможността да се насладят на музикално изпълнение на учениците от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“. Попфолк изпълнител за празника на нашите приятели в Долно Осеново бе Ванеса. За доброто настроение на всички и дългите празнични хора се погрижиха познатите на всички музиканти Джанката и Ангел.

Десетки бяха празнуващите, които изпълниха площада в селото.  

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов и народният представител – Стефан Апостолов, за пореден път показаха уважение към всички празници в община Симитли, към различните култури, традиции и обичаи, като гостуваха на кмета на с. Долно Осеново – Алекси Крънчов и поздравиха празнуващите.

Кметове на населени места в община Симитли също уважиха празника на жителите в Долно Осеново.

Рамазан Байрам е един от най-тачените празници за всички в село Долно Осеново. Традициите спазват и с настъпването на самия празник започва и голямата веселба. Няколко дни, докато е тежкият мюсюлмански празник, в селото никой не подхваща работа. Всички празнуват, черпят се, посрещат приятели и скъпи гости и се прощават с най-близките си.