Премини към основното съдържание

Апостол Апостолов: "Честит празник! Честит 24 май!"

24 май, Апостол Апостолов,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,
УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СИМИТЛИ,

 

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод на един от най-светлите български празници – 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник.

На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност. 24 май е празник, на който изразяваме почит към нашите учители и за пореден път им отправяме благодарност за помощта, която ни оказват по пътя на знанието.

Уважаеми учители, пожелавам Ви здраве, сили, творческо дръзновение и все така неотменно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образовате нашите деца, да обичаме и пазим родния език.

Уважаеми ученици, не забравяйте никога, че само народ, който е поставил образованието и просветата на висок пиедестал, има изключителната възможност да продължи своя славен път през вековете.


Честит празник на всички и нека помним: „Духовността не пада там, дето знанието живей!“

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СИМИТЛИ