Премини към основното съдържание

За пореден път Симитли е неразделна част от голямото театрално семейство на България, а именно „Нощ на театъра“

Г-н Ганьо Балкански, Апостол Апостолов, Нощ на театъра

И тази година с подкрепата на кметът на община Симитли Апостол Апостолов, жители на общината имаха възможност да бъдат част от едно изключително събитие „Нощ на театъра“.

 

Симитли е единствения малък град в страната, който посреща различни театри за да отбележи тази специална вечер на българското изкуство.

 

В днешния ден,  жители и гости на града, имаха възможност да се насладят на различни театри и театрални постановки. Наслада за очите и сетивата за пореден път подариха актьорите на публиката на Симитли.

 

„Палечка“ бе първата постановка за най-малките жители на общината. След което радост за сетивата подариха актьорите от Novemo theatre с „Нощта тук е тиха“.

 

Залата се оказа малка за третото представление "Г-н Ганьо Балкански“ в изпълнение на Общински драматичен театър "Невена Коканова" - град Дупница с участието на Ивайло Калоянчев, Ивайло Захариев, Веселин Цанев, Иван Иванов , Валентин Балабанов , Владимир Богданов, Виктория Янева и Василка Сумева.

 

С постановката дупнишкият театър е обиколил през последните няколко години десетки сцени в страната и чужбина. Театралната трупа е показала Ганьо Балкански в над 10 държави, като САЩ, Канада, Англия, Белгия, Германия, Австрия, Сърбия, Македония, Гърция и Кипър.

 

Премиерата на спектакъла е през 1985 година по текста на Алеко Константинов специално за 60-годишнината на Георги Калоянчев. Сега в ролята на Ганьо е синът на Калата - Ивайло Калоянчев.

 

Актьорите от Общински драматичен театър "Невена Коканова" - град Дупница изразиха огромната си благодарност към кметът на община Симитли Апостол Апостолов за поканата, към читалищното настоятелство на НЧ „Свети Климент Охридски – 1922“ – град Симитли затова, че бяха техни домакини и не на последно място към всички зрители, които изпълниха залата.