Премини към основното съдържание

Възпитаниците на ДГ "Радост" с мил жест към социалните центрове в община Симитли

Баба Марта, кауза, мартенски плик

„Мартенски плик“, така нарекоха своята кауза възпитаниците на ДГ "Радост" - град Симитли с директор Виктория Янчева. 

 

Вярваме, че си струва всеки от нас да отдели време, внимание и грижа, за да направи света по-хубав за другите.

 

Затова, в навечерието на един от най-хубавите български празници, децата на ДГ „Радост“ подариха мартенички на центровете за социални услуги в Община Симитли с послание за здраве и късмет, радост и надежда.

 

Децата от филиал „Брежани“ и техните баби, които изработиха прекрасни мартеници, зарадваха потребителите на ЦНСТПЛУИ - с. Брежани. Те сами украсиха мартенски плик и лично го предадоха на ръководителя на центъра г-жа Мария Дамянова.

 

Част от красивите мартенички, изработени от деца и баби в мартенската им работилница във филиал „Ян Бибиян“ зарадваха потребителите на ЦНСТПЛПР и ЗЖЛПР- гр. Симитли. Бяло - червените красоти бяха предадени на Александра Костадинова- ръководител екип.

 

Децата на филиал „Крупник“ и техните баби зарадваха с мартенички потребителите от ЦНСТПЛУИ - с. Полена. Пликовете с мартенички бяха подарени на Елисавета Мулячка - ръководител екип и Красимира Петрова - социален работник в дома.

 

Пълна кошница с мартеници подариха малчуганите от филиал „Ораново“ на техните приятели от Дневен център за деца и младежи „Слънчев ден“ – гр. Симитли.

 

Децата на филиал „Център“, решиха да зарадват потребителите на Център за настаняване от семеен тип - с. Железница със своите ръчно изработени мартенички през „бабината работилница“. Подаръците прие Теменужка Златева - ръководител екип.

 

Малките „Щурчета“ и „Звънчета“ от филиал „Черниче“ подариха част от изработените мартеници за техните връстници от "Център за обществена подкрепа" - гр. Симитли. „Мартенският плик“ бе предаден лично на г-жа Албена Ангелова- ръководител на центъра, която върна жеста на малчуганите, подарявайки им цветя, които те да засадят в двора на детската градина.

 

"Мартенски плик" е една от многото каузи, организирани от директора на ДГ "Радост", възпитаващи децата ни в едни от най- важните качества, а именно толерантност, сърдечност, отзивчивост, доброта и съпричастност.

Нека бъдем добри!