Премини към основното съдържание

Второкласници от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли проведоха иновативен открит урок

открит урок, Ашминова, СУ Симитли

Иновативен, емоционален и вдъхновяващ открит урок бе проведен в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли. Домакини на урока бяха 2-ри „Б“ клас, с класен ръководител г-жа П. Ашминова.

С отличната предварителна подготовка, с много хъс, показан педагогически опит и компетентности в областта на компютърните технологии, г-жа Ашминова създаде завладяваща атмосфера в часа. Темата в часа бе „Разпознавам глагола като част на речта“, която е избрана за затвърдяване на знанията на учениците, също така е и урок, одобрен и включен в платформата „Дигитална раница“ на МОН.

Гости на открития урок бяха ръководството на училището – зам. директорите г-жа Ваня Добринска и г-н Борислав Дафков, учителите от начален етап на образование и учители от ЦОУД.

По време на урока, учениците са работили с различни методи. Работа с учебните им тетрадки, а за разнообразие в урока са използвали индивидуална компютърна мишка, писане в тетрадката, моделиране на мисловна карта на дъската, групова работа, имитационни действия за откриване на глаголите, физкултурна минутка. Умело вплетени бяха междупредметни връзки с математика, родинознание, физическо възпитание и спорт, музика, информационни технологии. Използвани бяха таблети, мултимедийна презентация, рубрика „Любопитно“, игри и упражнения за затвърдяване на знанията, изработени в mozaBook.