Премини към основното съдържание

Вдъхновение! Писателката Гергана Тодорова проведе среща - разговор с бъдещите абитуриенти в Симитли

Писателката, родом от Симитли, Гергана Тодорова проведе вдъхновяваща среща - разговор с бъдещите абитуриенти на Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли. В нея се включиха и единадесетокласници, които също искаха да се докоснат до знанието и опита на Гери.

 

Учениците бяха придружени от директора на училището Таня Янкова и класните ръководители на учениците - Вяра Боянска и Миглена Димитрова.

 

В навечерието на патронния празник на учебното заведение и броени дни преди зрелостниците да прекрачат за последен път прага на своето родно училище, Гери разказа на учениците за своя път от училището в Симитли, където е учила до 8-ми клас, до превръщането ѝ в успешна бизнес дама и писателка. 

 

Гери сподели, че училището в Симитли я е научило на дисциплина, което до ден днешен е едно от най-полезните качества, които притежава. 

 

"Не се затваряйте само в един изблик, всеки ден Ви дава нова възможност. Не забравяйте душата и личността си. Бъдете откровени с хората, защото след време те ще ви видят такива, каквито сте", такова послание отправи Гери към учениците от Симитли. 

 

Директорът Таня Янкова от своя страна благодари на Гери за емоционалния разговор и я помоли да напише пожелание към учениците и учителите в Книгата за впечатления. "Вие сте един много цветен, положителен и борбен човек. Благодарим Ви за срещата", каза още Янкова.

 

На финала на срещата писателката получи покана за предстоящия абитуриентски бал на дванадесетокласниците. Гери я прие с голямо удоволствие и обеща да покани специален гост - изпълнител за празника на учениците.