Премини към основното съдържание

В Симитли проведоха обучение на преброителите за Преброяване 2021

Вчера се проведе обучението на преброителите и контрольорите от община Симитли във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд – Преброяване 2021. Това е 18-ото поред преброяване на населението и жилищния фонд в Република България.

 

На обучението, преброителите и контрольорите бяха запознати със Закона за преброяването, с техните задачи и отговорности във връзка с предстоящото обучение, съдържанието на преброителните карти, начина и времето на работа, както и с правата и задълженията им. Специално внимание бе обърнато на стриктното спазване на противоепидемичните мерки и указанията, които НСИ получи от Министерство на здравеопазването за провеждане на Преброяване 2021.

 

Още преди обучението, на всички участници бяха раздадени обучителни материали, предпазни маски за многократна употреба и дезинфектанти.

 

Както съобщихме по-рано, преброяването ще се състои от 7 септември до 3 октомври, като първоначално, то ще бъде електронно, в рамките на десет дни, до 17 септември, след което ще стартира същинското преброяване, което ще се проведе от 18 септември до 3 октомври – с преброители, които ще посещават домакинствата в часовете от 8.00 до 20.00 всеки ден, включително събота и неделя.

 

Обучението на преброители, контрольори и резерви за община Симитли се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

 

Актуална информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021е налична на https://census2021.bg/.