Премини към основното съдържание

Учебната година в Община Симитли започва присъствено за всички 1 033 ученика

Днес е 15-ти септември! Денят, в който тържествено поставяме началото на новата учебна 2021/ 2022 година.

 

По традиция и тази година официалната програма в трите ни училища – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник и ОбУ „Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново, ще започне в 09.00 часа.

 

Общият брой на учениците е 1 033, като най-голям е дялът на възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, а именно 605. В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник учениците са 247, а в ОбУ „Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново - 181.

 

За първи път училищния праг ще прекрачат общо 93 деца. От тях най-много ще се обучават в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли – 61, следва СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник с 21 ученика и ОбУ „Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново с 11 първокласници.

 

 

Учебната 2021/ 2022 година започва присъствено за всички класове, във всички училища, като по указания на Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването с предприети редица мерки с цел опазване живота и здравето на учителите, родителите и учениците.