Премини към основното съдържание

Стотици почетоха Ботев и борците за национално освобождение в Симитли

Стотици почетоха Ботев и борците за национално освобождение в Симитли.

 

Жители и гости на Симитли, деца и родители, ученици и учители, общественици се събраха днес в центъра на града, за да почетат Ботев и борците за свобода.

 

Барабан и мажоретки поведоха шествието към мемориалния парк в центъра на града, където се намира бюст-паметникът на поета-революционер.

 

Кметът Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли – Владимир Христов, народният представител в 44-то и 45-то Народно събрание – Стефан Апостолов, детския парламент, служители на Общинска администрация – Симитли, общински съветници и граждани преклониха глава пред делото на Ботев.

 

Официалната церемония започна с рецитал, подготвен от ученици на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли. Венци и цветя на признателност положиха пред паметника на Ботев от ръководството на община Симитли и детския парламент, край тях цветя на признателност поставиха и ученици, деца от Детска градина – Радост, граждани.

 

Точно в 12 часа завиха сирените, а градът буквално затихна. Всички застанаха на място и сведоха глави в памет на поета-революционер и всички герои, дали живота си за свободата на България.