Премини към основното съдържание

След 55 години отново заедно! Емоционална среща събра „Випуск 1969“ в родното училище в Брежани с любимата учителка

село Брежани, наборна среща, випуск 1969,

Отново заедно след 55 години! "Випуск 1969" се събраха в родното училище в Брежани заедно с любимата си учителка. Родените през 1954 година се срещнаха в селото, за да отпразнуват 55 години от завършването си и 70-годишния им рожден ден. Това бяха двете скъпи годишнини за съучениците и повод да се срещнат и отново да се докоснат до онези скъпи за тях времена от детството, младостта, незабравими общи преживявания и да прегърнат своята скъпа учителка.

Вълнуваща и много емоционална бе приятната среща за всички дошли на наборната среща на "Випуск 1969" година в Брежани, която бе организирана от Снежана Миленкова, Лиляна Качева и Георги Стефанов, познат на всички като Либода. Те се бяха погрижили нищо да не липсва в празничния ден. Имаше сълзи от радост, сълзи от спомените за хубавите времена, докато са били все още в родното си село Брежани.

Наборната среща събра над 40 човека, някои от които са останали да живеят в селото, други в околностите, но имаше и скъпи приятели, дошли от различни крайща на България, както и от далечна Испания.

Вълнуваща бе наистина годишнината за всички, които не се бяха виждали повече от тридесет години. Но спомените, доброто приятелство ги събра на обща трапеза в ресторанта при Радка в село Брежани.

„Скъпи приятели, изминаха петдесет и пет години от последния школски звънец, който сложи край на ученическия ни живот в брежанското училище. Разпиляхме се като волни птици по света, всеки тръгна по своята пътека, но спомените за общите щастливи мигове и приятелски чувства все още греят в душите ни. И днешната ни среща ще ни върне към онези прекрасни мигове, които никога не се забравят. Щастлива съм, че всички се отзовахте на поканата и срещата с най-голяма радост. Щастлива съм да Ви видя всички тук, в нашето любимо село. Нека да се потопим в спомените си, да се позабавляваме, да се порадваме на това, че сме живи и здрави“, с това приветствено слово Снежана Миленкова посрещна всички, които радостно уважиха празника на "Випуск 1969".

С огромно вълнение всички присъстващи посрещнаха и поздравиха тяхната любима учителка Цветанка Павлевчева, която бе изключително емоционална от срещата със скъпите си ученици от местното училище „Пейо Крачолов Яворов“ в село Брежани.

На срещата, която сърцато бяха организирали организиторите, имаше и празнична торта. С обич и признателност, всички присъстващи заедно изпяха песента ” Учителко, любимаи поканиха своята г-жа Павлевчева на дансинга в ресторанта.

Прекрасни спомени изплуваха във всички, с обещанието, че си казват „довиждане“ само до следващата приятна среща, която очакват с огромно вълнение през идващата година.