Премини към основното съдържание

Симитли посреща великденските празници с пъстра украса

В навечерието на един от най-големите ни празници – Възкресение Христово, площадът на град Симитли грейна в празнична украса. 

 

Поставянето на украсата започна в ранните часове на деня. 

 

Децата от ДГ ,,Радост“ – гр. Симитли и ДГ – с. Долно Осеново, както и ученици от ЦОУД към СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий‘‘ – гр. Симитли, старателно се бяха погрижили да изработят възможно най-красиви творения, с които не само да разкрасят градския площад, но и най-вече да внесат празнично настроение на всички.  

 

Ентусиазирани, те старателно окичиха дърветата на центъра, за да придадат празнично настроение на всички жители и гости на Симитли, а преминаващите, с топли усмивки, се радваха и казваха колко красив е станал площада.

 

Благодарение на сръчността на децата и техните учители, центърът се превърна в една великденска приказка. Изписани яйца, декоративни пиленца, кокошки и петлета, панделки и апликации на пролетни цветя са само част от красивите декорации.

 

Така, благодарение на тяхната сръчност и умения, на площада пред сградата на Общината администрация  „поникнаха” великденски дръвчета.  

 

Ръководството на Община Симитли подкрепя подобни инициативи, защото възпитават у децата отговорност и любов към красивите неща. То поздравява всички, допринесли за красивата украса, като им благодари и пожелава здраве и много щастливи мигове.