Премини към основното съдържание

Симитли - единственият малък град в инициативата "Нощ на театрите"

Нощ на театрите

За поредна година Симитли е единственият малък град в България, който ще бъде подвластен на театралното изкуство като част от платформата „Европейска нощ на театрите“.

 

На 19 ноември (събота) Община Симитли, НЧ „Св. Климент Охридски - 1922“ – град Симитли и Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ – град Благоевград, ще направят Симитли едно от най-предпочитаните места за прекарване на почивния ден. Нощта на театрите  ще пренесе привържениците на сценичното изкуство в една различна обстановка и откъсване от сивото ежедневие.

 

Три представления ще запишат тази година името на град Симитли в списъка на осемнадесетте участника в  Европейската нощ на театрите в България. Това са: Симитли, София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Хасково, Шумен, Смолян, Габрово, Добрич, Кърджали, Плевен, Велико Търново, Търговище и Сливен.

 

Първото представление е за най-малките: „Трите прасенца“. То ще започне в 11:00 часа. От 17:00 часа е постановката „Ревизор“. Финалът е за спектакъла "Домът на Бернарда Алба" от 20:00 часа.

 

Целодневният маратон с представленията на Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев" очаква жители и гости на Симитли.

 

Благодарение на Община Симитли и тази година входът за всички представления е СВОБОДЕН.