Премини към основното съдържание

Симитли доказа, че обича театъра за пореден път

Симитли за пореден път доказа, че обича театъра. Вчера стотици жители и гости на града застанаха „Очи в очи“ с театъра в инициативата, наречена "Нощ на театрите" - гр. Симитли. Наслада за очите и сетивата за пореден път подариха актьорите на публиката на Симитли.

 

Стотици зрители през целия ден не спираха да пълнят залата на читалището и с бурни аплодисменти да засвидетелстват любовта към театъра. Народно читалище "Св. Климент Охридски - 1922" - гр. Симитли , Драматичен театър "проф. Енчо Халачев" и Театрална школа ,,Ер малък" направиха Симитли едно от най- предпочитаните места за прекарване на почивния ден вчера.

 

„Трите прасенца“, "Ревизор" и "Домът на Бернарда Алба" бяха уникалните превълпащения на актьорите пред публиката в нощта на театрите, която за пореден път беше едно от най-чаканите и посещаваните събития в Симитли. За пореден път ние станахме неразделна част от голямото театрално семейство на България. 

 

Театърът винаги ще същестува, винаги ще има жажда и все някой ще бъде в салона, препълнените салони в Симитли го показват, най-малките аплодираха, най-големите също.

 

Залата се оказа малка още в първото представление "Трите прасенца", което бе посветено за най-малките ни жители. "Ревизор" ни накара да се усмихнем също. "Домът на Бернарда Алба" ни остави без дъх, уникалната игра на Драматичен театър "проф. Енчо Халачев" замрази дъха на хората в залата, които я бяха препълнили, за честта на семейството и ценностите,които не трябва да бъдат погазвани говориха актьорите, които сложиха и края на нощта на театрите в Симитли.