Премини към основното съдържание

С водосвет и първа тренировка ФК "Септември" (Симитли) стартира новия сезон

ФК Септември (Симитли)

След кратка почивка, „Септември“ (Симитли) стартира своята подготовка със старши-треньора Стефан Гошев, както и неговите помощници Спас Стоименов и Методи Илиев.

 

Днес на стадион „Септември“ в Симитли бе отслужен водосвет от отец Спас минути преди началото на първата тренировка на септемврийци, които бяха благословени и поръсени със светена вода.

 

“Бъдете здрави и борбени, за да постигате добри успехи! Пожелавам Ви успешен футболен сезон!“ - с тези думи отецът благослови целия отбор.  

 

Старши-треньорът на ФК „Септември“ сподели, че стартът на подготовката на футболния клуб ще протече изцяло на местна почва.
 

“Гордеем се, че имаме най-добрата футболна база в региона. Условията са перфектни, така че момчетата ще имат възможност да тренират тук на стадион „Септември“. Благодаря за всички усилия, които полага общинското ръководство, за да имаме тази изключително добра спортна база. Искам да споделя, че в редиците на първия отбор на Симитли имаме ново попълнение и това е вратарят Иван Тупалов, който е юноша на Левски. Младо момче с качества. Ние държим да даваме път и шанс на млади футболисти с качества, които зависят от тях да развият и доразвият“ - коментира Стефан Гошев.


Отборът продължава през новия сезон без Лазар Еринин и Кристиян Йорданов.  Както споделихме по-рано, към редиците на Септември се върна Тодор Трaянов, който е местно момче.

 

По време на зимната си тренировка „Септември“ ще изиграе седем или осем контроли, които започват с отбора на „Беласица“ (Петрич), „Витоша“ (Бистрица), „Струмска слава“ (Радомир), Беласица (Струмица), „Марек“ (Дупница), „Пирин 19“ (Благоевград) и в последен мач, контролните срещи завършват с „Рилски спортист“ (Самоков).

 

За момента само една дата от подготвителния етап на отбора е свободна, но екипът на футболния клуб скоро ще има информация и за нея.

 

Официално, отборът стартира на 18 февруари пролетния дял от шампионата.

 

На стадион „Септември“ в Симитли, освен всички футболисти се събра и  целият спортно-технически щаб на ФК „Септември“. За официалния старт на подготовката с футболистите бяха още кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински Съвет – Симитли Вилимир Александров, както и техническият директор на „Септември“ (Симитли) Пламен Скендерски, които пожелаха успешен сезон на отбора, много мотивация, за да постигнат добри успехи и победи на терена!