Премини към основното съдържание

Първокласници от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли „се потопиха“ в света на детската книга

Международен ден на детската книга, книга, НЧ Симитли

За поредна година, библиотеката към Народно читалище „Св. Климент Охридски - 1922“  гр. Симитли, се включи активно в Националния маратон на четенето, чиято цел е да насърчи четенето и общуването с книгите.

По този повод и в навечерието на Международния ден на детската книга 2-ри април на посещение в Детски отдел на читалищната библиотека бяха първокласниците и техните учители от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли.

С мили думи учениците от 1„а“, 1,6" и 1„в" клас, заедно със своите класни ръководители- г-жа Цветанова, г-жа Манова и г-жа Шалдева, се сбогуваха с пъстрото букварче и с голямо нетърпение и вълнение разгърнаха страниците на по-голямата му сестра- красивата Читанка.

Децата разгледаха библиотеката, а Тодорка Костева - библиотекар на читалището запозна децата защо празника на детската книга се отбелязва на 2-ри април, с правилата за регистриране като читатели, опазване на заетите книги, как са подредени, от коя възрастова група да си взимат книжки и защо е важно четенето на книги.

Елисавета Георгиева - преподавател по актьорско майсторство им прочете „Молбата на книгата".

Учениците научиха, че библиотеката е значимо място за четене, за получаване на информация, за общуване и да се отнасят с любов към книгите.

Децата участваха активно в събитието и с голямо желание, показаха знания, свързани с приказките в играта - „Познавате ли приказките“?

С много ентусиазъм будните ученици отговориха вярно на подготвената кръстословица и гатанки.

Първокласниците от 1"в" клас, поздравиха всички с песента "Книжка сладкодумна".

Мероприятието завърши с обещание за нови общи изяви, като всяко дете получи подарък книгоразделител от читалището и индивидуални подаръци подготвени от класните ръководители!