Премини към основното съдържание

Приказен празник за децата на Община Симитли за 1-ви юни

1 юни, Община Симитли

И тази година Община Симитли превърна красивият празник 1-ви юни в незабравим и приказен ден за стотици малчугани от града и населените места в общината. Международният ден на детето беше отбелязан подобаващо с много музика, настроение и танци.

Цветното събитие беше открито от водещата на красивия празник Елисавета Георгиева на площад „Септември“ в Симитли с театралната постановка "Червената шапчица“. Децата показаха знания и заедно рецитираха стихотворението на Иван Вазов „Аз съм Българче“, съпроводени от рецитала на Алекс Карадаков.

Под патронажа на кметът на община Симитли Апостол Апостолов, днешния празник бе наситен с много изненади и подаръци за малките жители на Общината. Децата бяха зарадвани в празничния им ден и с пици, лакомства и напитки, а за тяхното споделяне с малчуганите, съдействаха децата от школите към Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли.

Децата, дошли на площада, се веселиха на празничния концерт, който им поднесе много подводи за слънчевите им усмивки. Празникът бе изпълнен с весели игри, награди и фокуси. Чудни танци се редуваха тази сутрин на пъстрия празник на градския площад. Красиви танци, с прекрасни цветни носии и облекла представиха децата от ДТС „Изворче“, мажоретен състав, балетна школа и фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“, с ръководители Калина и Любомир Марянски.

На красивото тържество присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и неговото семейство, представители на общинска администрация, общественици, читалищни дейци, родители, близки и приятели на децата.