Премини към основното съдържание

Празничен 15 септември в община Симитли: 1026 ученици  прекрачиха прага на родните училища

първи учебен ден, 15 септември, Апостол Апостолов

И днес първият учебен ден в община Симитли се превърна в празник.

Празник на първокласниците, които с трепет прекрачиха прага на родното училище.

Празник на учителите,  отрупани с букети от обич. Празник на родителите и обществеността, съпричастни с този така красив български 15 септември.

В  украсените дворове на училищата в Симитли, Крупник и Долно Осеново, в ДГ „Радост“ и ДГ“ Здравец“, пристъпиха деца, ученици, учители, родители и гости.

106 първокласници получиха персонален подарък от кмета на община Симитли Апостол Апостолов – „Азбука на родния край“, специален личен поздрав и моливче с гравирано личното име на първолачето.

„Това е нашата България. – пише в обръщението си към най-малките ученици кметът. - Тя е специално място на планетата Земя. Малка, но събрала безмерна красота и богатство. Едно от най-хубавите места в красивата България е нашата община Симитли.“ 

И специално  място е отделил Апостол Апостолов на химна на Симитли „ Мой роден, мирен кръстопът“ – да се знае, да се помни и расте всяко дете с родовата памет.

Директорите на училищата и детските градини също бяха специално поздравени, а те на свой ред приветстваха ученици, учители и гости и с радост удариха първия звънец  на училищата в община Симитли – с пожелание за здрава, мирна, успешна и пълна с високи постижения учебна година.

Гости на първия учебен ден в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли беше кметът Апостол Апостолов, депутатът Стефан Апостолов, чийто син е първокласник, Евгения Георгиева, общински съветници и гости.

В ОбУ "Св. Паисий Хилендарски" – Долно Осеново специален гост беше председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, а в Крупник – кметът Иванка Чакалска и директорът на Дирекция „Образование и социални дейности“ Ивайло Гоцев.

Започна Новата учебна година  в община Симитли – празнично, с усмивки и радост, с красиви и модерни училищни сгради и детски градини, оборудвани със съвременни  материално-технически средства, интерактивни кабинети, спортни площадки и игрища.

Звънецът би – за нови, по-високи  постижения в образованието на младите хора – бъдещето на община Симитли.