Премини към основното съдържание

Правителството отпусна 1.7 млн. лв. за реализацията на два много важни проекта за Симитли

Borisov

Пореден ден добри новини за Община Симитли. С Постановление на Министерски съвет днес бяха отпуснати 1.7 млн. лв. за реализацията на два много важни проекта! Вестта съобщи в профила си във „Фейсбук” народният представител Стефан Апостолов, с чието съдействие в Община Симитли, през последните години, се отпускат и инвестират милиони левове.

Ministerski suvet

Над 1.3 млн. лв. от Постановлението ще бъдат използвани за изпълнението на проект "Аварийно-възстановителни работи по почистване на централно градско дере и реконструкция на десния му бряг, по улица "Васил Левски", гр. Симитли, общ. Симитли - Етап II".Става дума за участъка в района на Поделението, където все още няма подпорна стена, което създава известни рискове”, поясни Апостолов.

С оставащите 371 958 лв. ще започне работа по проект "Аварийно-възстановителни работи по реконструкция на подпорна стена на улица "Христо Смирненски", гр. Симитли" (става дума за стената при военните блокове).

Припомняме, че отделно от това, още в края на 2020 година бяха  одобрени още няколко обекта в Община Симитли, за които са отпуснати допълнително средства, а именно:

- "Аварийно-възстановителни работи по възстановяване и укрепване на улица от осовна точка 105 до осова точка 12, за гробищен парк и махала "Газянци", с. Брежани, общ. Симитли";

- "Аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена на улица "Илинден", гр. Симитли";

- "Аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена на улица "Родопи", гр. Симитли";

-  "Аварийно укрепване на бреговете на дере, находящо се в махала "Косячка", кв. Ораново, гр. Симитли, общ. Симитли".

Важно е да отбележим, че за много общини в България средства се отпускат за решаването на вече възникнали проблеми, докато в Община Симитли работим с мисълта за бъдещето и за справянето с проблеми, които биха могли да възникнат. Тоест, превенцията е водеща в работата и на общинска администрация, и в моята като народен представител!”, отбеляза в профила си в социалната мрежа народният представител Стефан Апостолов.

Дейностите по изпълнението на обектите ще започне веднага, щом метеорологичните условия го позволяват. „Надявам се, че това ще бъде възможно още в началото на месец март!”, каза още той.

Народният ни представител обяви също, че в края на седмицата ни очакват още добри новини, този път свързани с разкриването на работни места на територията на общината!

Borisov2