Премини към основното съдържание

Пожар е горял в къща в отдалечена махала на село Полена, общ. Симитли, няма пострадали

Тази сутрин около 09.00 часа е възникнал пожар в къща, разположена в махала Добрин, село Полена, община Симитли. Огънят е тръгнал от комин, като е обхванал втория етаж на сградата.

 

Към мястото на инцидента са били изпратени два екипа на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Благоевград, които са успели да потушат огъня. В гасенето на пожара са се включили и хора, живеещи в съседните къщи.

 

В къщата, в която е възникнал пожара, живеят двама души - мъж и жена. Семейството не е пострадало, тъй като са били изведени от горящата сграда, своевременно. 

 

Кметът на село Полена Веселин Топузов е на мястото на инцидента, като оказва помощ и съдействие на органите на реда и на своите съграждани.

 

"Пожарът е потушен. В гасенето, освен пожарникарите, са се включили и много съседи на семейството, което живее в къщата. За щастие нямаме пострадали хора", каза Веселин Топузов.

 

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов също е информиран за ситуацията, като поддържа непрестанна връзка с кмета на село Полена.