Премини към основното съдържание

Поздравителен адрес от кмета Апостолов по повод 24-ти май

Честит 24 май, скъпи съграждани! 

 

Днес отбелязваме един от най – хубавите български празници, посветен на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

 

Уважаеми учители,  

 

Вие продължавате мисията – да обучавате и просветлявате децата. Вие сте тези, които градите основите за по – доброто бъдеще на нашите деца! 

 

В този празничен ден, приемете моите най – искрени пожелания за здраве, лични и творчески успехи! Работете с воля, упоритост и професионализъм в името на българското образование!

 

Уважаеми ученици, 

 

24 май е празник на просветата, културата и духовността! 24 май е празник, символ на българщината! Бъдете горди, че сте българи! Бъдете жадни за знания! Никога не спирайте да се стремите към усъвършенстване и постигането на високи резултати! 

 

Уважаеми абитуриенти, 

 

Изминахте дълъг път от първия си учебен ден до днес, път, по който успяхте да научите много нови неща, да надградите знанията и познанията си за живота! Бъдете горди със себе си! Дерзайте и не спирайте да се борите, за да сбъднете най – големите си и смели мечти! 

 

Уважаеми дейци на културата, 

 

Благодарение на Вашия неуморен труд и до ден днешен се съхраняват изконните български традиции и култура. Това е нещото, което ни отличава от останалите народи, така че нека огънят на просветата никога да не изгасва в душите Ви!

 

Честит празник, българи! 

 

Апостол Апостолов, 

Кмет на Община Симитли