Премини към основното съдържание

Пореден триумф за Ансамбъл „Веселие“

Преди броени дни ансамбъл „Веселие“ се завърна от участието си в първия международен фолклорен фестивал „Ой таласи, таласайте“, който се проведе в град Котор, Черна гора.

 

В продължение на три фестивални вечери танцьорите от ансамбъла се надиграваха със ансамбли от Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора.

 

Председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров също бе в редиците на нашите танцьори и показа, че няма по – важно нещо от запазването на българския фолклор и традиции.

 

С неповторимо майсторство, много настроение и прословутия български дух Ансамбъл „Веселие“ успя да покаже на всички кои са най-добрите танцьори на Балканите.


 

Аплодисментите в „стария“ град на Котор не стихваха през цялото време на изпълненията на нашите танцьори, а местните телевизия, радио и вестници не щадяха хвалебствия по адрес на ансамбъла.


 

Разнообразната програма на „Веселие“ впечатли не само темпераментната публика, но и организаторите и експертите от другите страни, които от своя страна отправиха покани за бъдещи участия на „Веселие“ в международни фестивали.


 

През свободното си време танцьорите и техните ръководители Калина и Любомир Марянски успяха да се насладят на красотата и магнетизма на градовете Котор, Будва и Тиват, а също така и на островите „Дева Мария от скалите“ и „Свети Стефан“.