Премини към основното съдържание

Половин век любов! Над 50 години уважение и съвместен живот! 11 двойки от село Брежани отбелязват тази година своите „златни“ и „диамантени“ сватби

златна сватба, диамантена сватба, село Брежани

Красиво симитлийско село Брежани, може да се похвали с 11 двойки, които тази година отбелязват своите „златни“ и „диамантени“ сватби.

На много емоционално тържество организирано от кметство Брежани и жители на селото, имаха възможността да присъстват щастливите семейни двойки, които над половин век са един до друг.

С гордост и много уважение бяха посрещнати двойките с дългогодишния семеен живот – семейство Надежда и Найден Пенчеви – 63 години брак, Теменужка и Стефан Николови – 56 години съвместен живот, както и Роза и Благо Иванови. Две от празнуващите семейства се похвалиха за своя годишнина от 55 години, това са семействата на Лиляна и Илия Джелепендови и Венка и Атанас Атанасови. С 54 години любов и взаимно уважени са Росица и Васил Костови, както и Димка и Любчо Дафкови. Радка и Димитър Груеви и Лидка и Атанас Серафимови отбелязват 51 си годишнина.

Има още две прекрасни двойки, които не успяха да присъстват на милото тържество, но са запазили своето уважение и разбирателство в семейния си живот повече от половин век. Това са семейството на Велика и Георги Янчеви, които честват диамантена си сватба и своите 61 години съвместен живот, както и Виолета и Калоян Спасови и тяхната подкрепа един към друг вече 55 години.

Няма по-голямо щастие от това, да бъдеш до любимия си човек, да се подкрепяте, уважавате и обичате толкова много години, споделиха празнуващите. Успехът на дългата връзка е отговорност един с друг, и разбира се, съобразяване, единомислие също. Много е важно да гледате в една посока и да мислите еднакво, за да постигате целите си, коментираха дългогодишните съпрузи.

Събитието, което събра на едно място двойки с над 50 годишен семеен живот бе и най-младата двойка от село Брежани Петя Дреновичка и нейният бъдещ съпруг Томас Благов. Те приеха хляба и огъня на семейното щастие и традиции от семейството, които над половин век се подкрепят и обичат. Семейство, което вече 63 години се държи ръка за ръка и се уважават, семейството на Надежда и Найден Пенчеви.

След житейските поуки и мъдри съвети на дългогодишните съпрузи към младата двойка, заедно засадиха дърво в двора на кметството в символ на здраве и дълголетие.

„Половин век, колко дълго време на съвместен живот. Шестдесет години още повече. Много двойки не могат да постигнат тези годишнини, а Вие сте ги достигнали. Над петдесет години вечна обич, силна обич. Късмет е, че сте се намерили. Щастието е, че сте заедно. Толкова много години съвместен живот, общ живот в радости и неволи!“, с много красиви думи г-жа Виолета Ставрева уважаван общественик и дългогодишен педагог посрещна празнуващите и откри празничното събитие.

По повод годишнините си, всички двойки получиха подаръци и цветя в знак на уважение и възхищение за тяхното разбирателство, съвместен живот и любов, след което всички вдигнаха наздравица с чаша шампанско.

Празнуващите двойки бяха поздравени с музикално изпълнение на ангелогласното момиче от Симитли Христина Кръстева. Изненадите продължиха и с изпълнението на баба Райна от село Брежани.

Поздрави към празнуващите отправиха всички присъстващи, сред които Емилия Манолова – временно изпълняващ кмет на село Брежани, председателят на местния парламент Вилимир Александров, Ивайло Костов, жители от селото и поздравителен адрес от кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

Милото тържество продължи с много красиви и топли спомени, кетъринг и празнично настроение.