Премини към основното съдържание

„ПАЛЕЧКА“ - първото представление на „Нощта на театрите“ в Симитли

Палечка

Първото представление на „Нощта на театрите“ в Симитли започна с представление за най-малките, а именно „ПАЛЕЧКА“ – куклено-театрален спектакъл по Ханс Кристиан Андерсен.

В представлението взеха участие Илона Господинова и Константина Самарджиева-Масърлиева от театър "Гестус".

Децата от община Симитли гледаха с интерес и усмивки на лицата позната за всички малката „Палечка“.

Класическата история от едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен  „Палечка“  оживява в един нов прочит, в драматизацията на Теменужка Коларова. Увлекателна и приключенска история за търсенето на истинската любов, от която буквално израстват криле на гърба.                                                                                                                             

Разказана от двама приказни блатни духове, добрите разказвачи намират прекрасно място за новата си приказка.

 

Създавайки невероятна история за принц на елфи, те въвличат самотна жена в своята игра и цикъл от събития, помагайки й да избяга от кръга на самотата и да почувства света голям и красив.

Разказвачите й подаряват момиченце – Палечка, чиято съкровена мечта е да има крила. За да изпълни тази мечта, Палечка ще трябва да премине през много перипети, но и  най-важното - да направи избор между буржоазното блато на жабите, подземния свят на г-ца Цър или снобския живот на г-н Къртис.

Богатството и трупането или свободата и прекрасното усещане за полет. Всичко е преплетено в удивителния, трогателен свят на този спектакъл: добро и зло, любов и предателство, благородство и подлост. И колко хубаво е, че в една приказка доброто винаги побеждава злото!