Премини към основното съдържание

Откриват учебната година в Неделното училище към храм „Рождество Богородично“ – град Симитли

Тази неделя (3 октомври) в храм „Рождество Богородично“ – град Симитли ще се проведе официално откриване на новата учебна година за Неделното училище към църквата. Събитието ще се състои в 10.30 часа. Учител и тази година ще бъде Василка Дафкова, която е ръководител на Неделното училище от неговото създаване до днес.

 

Към момента желаещите деца, които са се записали на Неделно училище са 22, като те са на различни възрасти и в различни класове. Дафкова сподели пред Simitli.info, че Неделното училище посещават, както деца, които са в 1-ви клас, така и зрелостници.

 

Записването се осъществява на място в църквата или чрез Василка Дафкова и отец Спас Веселински. Един учебен час е с продължителност от 90 минути, разделен на три части по 30 минути. В процеса на обучение, за да се запали и запази интереса на децата, учителят се стреми да търси синхрон между актуалното, свързано с живота на учениците и християнските традиции и празници.

 

Отделно от това по повод различни празници учениците в Неделното училище подготвят празнични програми, както и различни ръкоделия, които много често се предоставят за продажба в рамките на важни и значими благотворителни кампании. Освен това децата подготвят специални изделия за своите родители, роднини и приятели по повод големите християнски празници.