Премини към основното съдържание

ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ участва в състезанието Spelling Bee 2021

 ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ вече има двама участници в регионалния кръг на 

единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

 

Али Ибрахим Сегменов се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 02.03.2021 г. в ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Долно Осеново, общ. Симитли. Али Сегменов спелува правилно думата estimate и победи Елена Бориславова Сегменова , която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.