Премини към основното съдържание

Нидал Алгафари представи последната си книга в Симитли

Вчера, в киносалона на НЧ „Св. Климент Охридски“ – Симитли, писателят Нидал Алгафари се срещна с любителите на писаното слово, за да представи последния си роман „Рано или късно“.

Авторът спечели аудиторията в Симитли с умението да разказва и с лично присъствие.

Общинският кмет Апостол Апостолов и зам.-кметът Евгения Георгиева също бяха на представянето на книгата. Апостолов благодари на Нидал Алгафари за гостуването и отбеляза, че община Симитли ще очаква автора със следващото си произведение.

На финала на срещата всеки желаещ имаше възможността да си закупи книга, да сподели впечатления от романите и да получи автограф от автора.

Нидал Алгафари е български режисьор, писател и PR, бивш изпълнителен директор на БНТ. Автор е на книгите „Боже, защо господ лъже“, „Алах, милост нямаш ли“, „Любиш ли, ти Бог си“, „Орисани да избираме“.

Новата му книга проследява любовта при двама персонажи, които преживяват три епохи – монархическа България, социалистическата ера и демократическата ни съвременност.

Романът "Рано или късно" е базиран на много действително случили се събития, преплетени в сюжетна линия, криволичеща между три периода – третото българско царство, опита за изграждане на социализъм и времето след разпада му.

Романът разказва за неочакваната, но красиво случваща се любов между двама души, преминали през крайностите на омразата, но открили сродната си душа в залеза на житейския си път. Героите в романа отказват сивотата на ежедневието, за да изживеят в пъстротата на цветовете последните си години.

Достатъчно време са имали, за да мразят, а малкото им останало време го изживяват, впускайки се в море от любов.