Премини към основното съдържание

Народно читалище „Свети Климент Охридски – 1922“ – град Симитли посрещна гости за втората постановка в „Нощта на театрите“

Нощта на театъра

„Нощта тук е тиха“, това бе втората постановка за жителите на община Симитли, които имаха възможността да присъстват в Народно читалище „Свети Климент Охридски – 1922“ – град Симитли. А, поводът за това е, че за поредна година община Симитли е единствената малка община в България, която посреща актьори от цялата страна в „Нощта на театрите“.

Двамата актьора Невена Генчева и Никола Костадинов от "Nevemo teatre", пресъздадоха история, която според сюжета е олицетворение на младото поколение, което всекидневно се сблъсква със собствените си страхове, емоционални битки и идеали, към които се стреми. Оставаме сами. Отчаяни. В очакване, че някой ден ще се случи чудо и ние ще бъдем щастливи. Бавно губим надежда и още по-бавно насладата от съществуването ни изчезва. Какво правя аз със себе си? Въпрос, който в едни събужда отчаяние, в други надежда, а надеждата и устрема към нея като че ли се загубиха назад във времето…

Двамата герои отдалечени от света се срещат на една скала. Разказват своите истории и те започват една обща такава…

“Спряха за миг. Тук нощта е тиха…Погледнаха към Луната. Нима не си струва човек да се изгуби в нейната крехка светлина?”, това споделиха двамата героя пред публиката в Симитли.

В края на своето представление гостите благодариха на кметът на община Симитли Апостол Апостолов за поканата да бъдат в Симитли в „Нощта на театрите“.