Премини към основното съдържание

На ромска вечер в село Брежани

Макар и с малко закъснение, ромите от село Брежани и село Полето се събраха за да отпразнуват заедно ромската Нова година. По традиция Банго Васил се празнува в почивните дни след 14-ти януари, тачена от ромите като Василица, когато е нова година по стар стил,  

Ресторанта в селото се оказа тесен за празнуващите. Ромите за пореден път показаха, че са най-добрите в музиката и танците. В празничната вечер се вихреха кючеци и дълги хора. Всички празнуваха в ритъма на музиката. А за доброто настроение на всички се погрижиха нашата гордост, нашето ангелогласно момиче от Брежани – Соня Михайлова. Соня, бе участничка в „Гласът на България“ и благодарение на ангелския си глас, успя да стигне до финала на голямото музикално предаване.

Заедно със своите колеги и приятели от оркестъра „Ради Бенд“, изпълняваха емблематични песни, които бяха познати на всички празнуващи.

Вечерта бе изпълнена с много настроение и изненади. За всички присъстващи имаше томбола с интересни награди.

Какво ли ще е ромска вечер без надиграване за най-добра кючекиня? Е, няма как да разберем защото красивите дами от селата показаха, че владеят танцовите стъпки и се забавляваха на дансинга от сърце. След дълго надиграване бяха отличени с много подаръци най-добре танцуващо момиченце, също така имаше награди и в категорията за порасналите дами.

Празникът на ромите споделиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на село Брежани Благой Стефанов, които пожелаха на всички празнуващи да бъдат живи и здрави и винаги така сърцати.