Премини към основното съдържание

Кой има интерес да променя акцента в новините?

Изборът за народни представители е произведен и имаме окончателни резултати. В тази ситуация, разумно и отговорно е, да коментираме показателите и евентуално мъдростта, която очакваме да проявят избраните за народни представители, политическите фигури и партийните лидери за съставяне на правителство. Изборните резултати ясно показват волята на народа. И, за всеки политически наблюдател и грамотен общественик, те показват гласуване, изчистено от емоция. Гласуващите, макар и малко, ясно и категорично показват, че разумът надделява и дават мандат на доказаните във времето стабилност и предвидимост в управлението на страната ни. 


Всяко писане по водещата тема на деня с изместен фокус е несериозно. Обидно за гражданите, чието ниво не е за подценяване, е всяко жаргонизиране на темата (визирам упражняващи се да правят публикации в сайта офнюз). 
Тук е мястото да изкажа и мнението си за отговорността, която носят медиите (по-точно администратори на безброй сайтове със самочувствие и амбиции да са медии) за принизения авторитет на институциите и институционалността. Извинете, но с несериозното си и безотговорно поведение, нанасяте никому ненужно унищожаване на авторитета на представляващите властите на всякакво ниво в страната ни. Това, преди всичко, са хора, поели отговорност. 


Сега към използваните за тема с особена важност сигнал срещу мен за агитация в изборния ден, становището на прокуратурата и позицията на МВР:


По отношение на думите на министъра на вътрешните работи, че кметът на Симитли е агитирал в изборния ден, само ще изразя вярата, че е подведен, тъй като в жалбата се сочи, че кметът говори на висок тон пред секционна комисия. Иначе представляващ институция от такъв ранг винаги би се придържал към фактите в изказа си и определенията.


А що се касае до "говоренето на висок тон", бих казал единствено, че определянето на височината на тона е твърде субективно и зависи от прага на чувствителност на слуха на всеки.


Апостол Апостолов, кмет на община Симитли