Премини към основното съдържание

,,КОЛЕДЕН БЛАГОСЛОВ" концерт спектакъл на ученици от ,,Св. Св. Кирил и Методий"- град Симитли

Коледен благослов, концерт, СУ Симитли

,,Коледен благослов" –  концертът спектакъл на групите, сформирани в Средно училище ,,Св.Св.Кирил и Методий " –  град Симитли, по НП ,,Заедно в изкуството и в спорта " събра в киносалона на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли десетки почитатели на изкуството.  

Гости на представителната изява бяха кметът на община Симитли г-н Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет г-н Вилимир Александров, общинското ръководство, учители, родители, приятели и близки.

В спектакъла взеха участие група за хорово пеене с ръководител Александър Георгиев; група за фолклорни песни с ръководител Елица Боянска; група по актьорско майсторство с ръководители Вяра Боянска и Елисавета Георгиева; ученици от първи клас, изучаващи ФУЧ по религия, с ръководител Мария Шалдева.

Емоционалното начало бе поставено с ,,Коледарска китка". Красивите гласове на младите таланти завладяха цялата публика, която бурно ги аплодираше.

С пожелание за красота, чистота и добротворство  ученици от първи клас влязоха в ролята на ефирни снежинки, които със слово и танц очароваха зрителите.

В очакване на Рождество молитвите се чуват и получават отклик, затова първокласник от групата по религия пожела:

Да сме живи, да сме здрави,

да прегърнем любовта!

Да я съхраним в сърцата

и разпратим по света!

В празничният концерт спектакъл групата по актьорско майсторство пресъздаде  Коледа през погледа на влюбения и атрактивно представи притча за чувствата, давайки  отговор на вечния въпрос защо любовта е сляпа. 

За доброто настроение на гостите допринесоха красивите коледни песни  на гласовитите ученици от групите по хорово пеене и фолклорни песни. Магията на фолклора и коледарските наричания донесоха голяма емоция у присъстващите в залата.

Кулминационния момент от спектакъла бе, когато на сцената излезе Снежко, който отправи своето пожелание за човечност и любов.А за финал всички участници запяха емблематичната песен „Доброта”:

Да осветим мрака в нощта!

Да пресушим детска сълза!

Да подарим любов и тадежда…

Това бе коледният благослов на Средно училище „Св.Св.Кирил и Методий” – град Симитли. „Коледен благослов” – едно красиво представление – послание за светлина, топлота,  надежда и любов!