Премини към основното съдържание

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов на областна среща с председателя на Народното събрание Росен Желязков

Апостол Апостолов, Апостолов, Стефан Апостолов, Росен Желязков

Днес кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов присъстваха на проведената среща при посещението на председателят на Народното събрание Росен Желязков. Поводът за посещението му в града е провеждането на партийно събрание на ГЕРБ на областно ниво.

Активно присъствие от общински съветници и кметове на населени места от община Симитли имаше в зала „22-ри Септември“ в Благоевград.

По време на дебатите кметът Апостолов взе отношение по теми касаещи община Симитли, а това е кога ще бъде готов тунел „Железница“, както и останалата част на магистрала „Струма“.  

На проведената среща бяха обсъдени много въпроси, както и въпроса за предстоящата ротация в кабинета Денков – Габриел.

Г-н Желязков изрично подчерта, че Мария Габриел става премиер след като изтече мандата на академик Денков.

Освен дебати те лично направиха и оглед на новият тунел „Железница“, който е най-дългия тунел в България с дължина приблизително 2 километра. Съоръжението се състои от две еднопосочни тръби. Тунелът е ситуиран в планинския масив южно от Благоевград и северно от село Железница. Строителството му започна през 2019 и приключи през 2022 г. Изграждането му се усложни от появата на свлачища през 2020 г.