Премини към основното съдържание

Христина Кръстева и Христо Ковачки от Община Симитли очароваха журито на конкурса "Звезди в радиото"

Христо Ковачки, Христина Кръстева

Ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Симитли, с учител по музика Александър Георгиев, очароваха журито и слушателите на Конкурса "Звезди в Радиото".

На 30 март 2024 година, възпитаниците на местното училище Христина Кръстева и Христо Ковачки  показаха своя изключителен талант  на сцената на конкурса "Звезди в Радиото" в областта на народното пеене. Христина Кръстева участва за първи път, а Христо Ковачки за втори.

Христина очарова журито със своето уникално изпълнение на народните песни "Руфинка болна легнала" и "Ах къде е мойто либе". Нейният глас пренесе слушателите в дълбините на българската  душевност, където се преплитат чувства на любов, тъга и надежда. Емоционалността и лекотата в изпълнението ѝ прикова вниманието на публиката. Тя умело предаде смисъла и красотата на всяка от песните, оставяйки впечатление със своята изключителна музикалност и изразителност.

Христо  също впечатли  с изпълнението си на народните песни "Заблеяло ми агънце" и "Прочула се мома Милка". С вълнуваща енергия и умение той потопи слушателите в света на българската народна песен, където миналото се слива с настоящето в една магическа феерия от мелодични ритми и  фолклорни мелизми.

Христина и Христо не само представиха с гордост, умение и стил своето училище, но и запазиха жива традицията на българската народна музика. Техните изпълнения бяха признание за красотата и богатството на фолклорното наследство на България и вдъхновиха публиката да се впусне в пътешествие из звуците и емоциите на нашите предци.


На 9 април ще бъдат обявени резултатите от конкурса! Пожелаваме и на двамата призово класиране!!!