Премини към основното съдържание

Иван Благоев грабна скъпоценната статуетка “Златен пояс” на Националната асоциация на бойните спортове

Медалистът ни на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо - Иван Благоев от село Полена, грабна една от петте специални награди „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове в България.

Това се случи малко по-рано днес, когато Националната асоциация на бойните спортове събра на едно място най-добрите от най-добрите сред всички свои членове, за да ги удостои с индивидуални награди за постигнатото през годината. 12-те федерации в обединението излъчиха своите най-добри състезатели и треньори, а накрая бяха връчени и скъпоценните статуетки "Златен пояс”, една от които бе удостоена на нашето момче.

Благоев получи наградата “Златен пояс” за “Ярка победа” за 2023 година. Той е един от най-добрите сумисти не само у нас, но и в Европа и не спира да разширява границите на своите възможности, като година след година прославя името на България, като на една от световните сили в този спорт.

За шеста поредна година Националната асоциация на бойните спортове в България (НАБС) награди със „Златен пояс“ 2023 отличилите се през годината състезатели и треньори в бойните изкуства. Официалната церемония на единствената асоциация на бойните спортове в България, акредитирана от Министерството на спорта, се проведе днес - 9 декември, от 19:30 часа, на живо в ефира на официалния медиен партньор на събитието - Bulgaria ON AIR.

Община Симитли се гордее и пожелава на Иван здраве и още много успехи!