Премини към основното съдържание

Успешно приключи поредният проект на Община Симитли

Успешно приключи поредният проект на Община Симитли по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Гърция - RIVER PLUS. В проекта Община Симитли е в партньорство с Община Струмяни и три общини от Република Гърция - Емануил Папа, Ираклия и Сидики.


С над 130 човека община Симитли проведе заключителна конференция по проекта, която бе проведена в киносалона на НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли. Тя бе открита от председателя на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров, който сподели вълнението и радостта си от поредния успешен проект на Община Симитли. На самата конференция беше представен самият проект, дейностите по него, както и направеното във връзка с изпълнението му. Партньори по проекта също представиха своето изпълнение и дейност, след което всички посетиха вече изградения център за обслужване на туристи, изграден в градския парк в Симитли.


Проектът има за основна цел да подобри туристическия потенциал по поречието на река Струма и в частност на община Симитли. Реализирани са разнообразни инвестиционни и обучителни дейности за облагородяване на общинския парк в град Симитли и изграждане на център за обслужване на туристи и набавяне на необходимата спортна екипировка за практикуване на рафтинг и колоездене. По проекта са закупени много активи, които са необходими за изпълнение на бъдещият туристически потенциал. В това число четири лодки за рафтинг, както и необходимата екипировка, микробус с колесар и четиринадесет велосипеда с принадлежаща екипировка. Също така е изградена административна част, складови пространства и съблекални необходими за функционирането на центъра.

 

Ефектът, който очаква общинското ръководство на Симитли е да бъдат разкрити нови работни места, модернизиране на формата на предлагане на спортни приключения в региона и привличане на множество туристи на територията на общината.