Премини към основното съдържание

Учениците от трети клас на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ със специална инициатива по повод Седмица на програмирането

Учениците от трети клас на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ със специална инициатива по повод Седмица на програмирането. Децата, под ръководството на госпожа Каменова се докоснаха до визуалното програмиране и установиха, че е много забавно.

 

Забавното събитие, в което учениците се включиха бе под надслов #CodeWeek, а интересни моменти от него бяха показани във видео клип, публикуван на Фейсбук страницата на учебното заведение.

 

Всяка година в рамките на една седмица училищата във всички европейски страни отбелязват важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата, наречена „Европейска седмица на програмирането”.

 

На европейско ниво тази инициатива се подпомага от 80 доброволци – национални посланици, 42 координатори от националните образователни министерства и 280 водещи учители. Те имаха основен принос за успеха на седмицата на програмирането през 2018 година, като участниците са над 2,7 мил. в близо 44 000 събития в училищата в ЕС и Западните Балкани.