Премини към основното съдържание

Сурвакарска група “Центъра“ – Крупник организира голям празник в навечерието на Младежкия събор

кукерски банкет, село Крупник, Центъра, Апостол Апостолов

Стотици кукери, приятели и жители на село Крупник споделиха общия празник на сурвакарската група „Центъра“ в петъчната вечер.

 

С вкусни гозби и прекрасен оркестър градусите на настроението се вдигнаха, прегръщаха се приятели, посрещаха се гости между които кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Крупник – Иванка Чакалска, депутатът Стефан Апостолов, кметският наместник на Сушица и много други.


Всички седнаха на една трапеза, а организаторите бяха създали перфектна организация – помагаха им младите кукерчета. Групата традиционно подготвя Сурва, а участието и в сурваксрски конкурси носи неизменно високи оценки. Но най-важното за сурвакарската група е съхранената традиция.

 

Традицията – да са предвестник на доброто на Новата година. Традицията – през лятото – да събереш приятелите и всички да се повеселят от сърце. И се завъртя хоро, и всички се радваха на изпълнението на ангелогласната Соня Ковачка и талантливите музиканти. Заря озари небето над Крупник. За здраве, радост и приятелство, за традицията, която събира хората.