Премини към основното съдържание

Старши треньорът на Септември Стефан Гошев: Доволен съм от победата ни над Пирин (Гоце Делчев), амбицията ни е да стигнем колкото се може по – напред в Купа България

След победата на Септември (Симитли) над Пирин (Гоце Делчев) отборът ни показа, че има потенциал и е готов да се бори не само за Купа България, но и за челните позиции в Трета лига и евентуално завръщане на тима във Втора лига. Както Ви съобщихме още снощи – Септември постигна важна победа срещу своя съперник след дузпи.

 

Това бе първи официален мач на септемврийци и техният треньор Стефан Гошев, който потърсихме за коментар и равносметка на вчерашната среща:

 

- Каква е вашата равносметка за вчерашния мач, който беше първи официален за Септември и за Вас като треньор на нашия отбор?

 

- Като при всеки първи официален мач се усещаше леко напрежение в нашите футболисти, което е напълно нормално. С течение на мача момчетата се поуспокоиха и нещата се получиха. Това, което си бяхме поставили като задачи по време на тренировките и тактическата постройка също се получиха. Преди дузпите събрах момчетата и им казах, че дори и да загубят, аз съм доволен от показаното. В крайна сметка те вложиха максимума от себе си и това доведе до победа за нашия отбор.

 

- Кое отчитате като най - сериозен проблем и върху кое ще трябва да поработите още?

 

- Не отбелязването на гол е най – големият проблем за Септември. Липсваше ни последния пас, но аз отдавам това на младостта на нашите играчи. Футболистите се справят изключително добре, просто не успяваме да стигнем до гол.

 

- Предстои Ви мач с Вихрен (Сандански) за Купа България, а след това и започвате участието си в Трета лига. Ще Ви стигне ли времето да отстраните този проблем с липсата на гол?

 

- Времето никога не стига, но мисля, че ако футболистите са концентрирани, нещата ще се получат. Ще Ви дам и пример – вчера момчетата успяха да изпълнят две статични положения, които отработвахме по време на тренировки. Това показва, че когато са концентрирани, нещата могат да се случат.

 

- Какви са амбициите Ви по отношение на Купа България и като цяло за бъдещето на Септември?

 

- Лично аз много уважавам турнира Купа България и смятам, че той е подиум, на който нашите футболисти могат да промотират себе си. Разбира се това ще е възможно само ако успеем да стигнем по - напред и да се изправим срещу противник от Първа лига. Моят цел е Септември (Симитли) да печели своите мачове и да стига, колкото се може по – напред и в Купа България и в Трета лига.

 

Следващият мач на Септември (Симитли) е на 10 август, отново в Симитли!

 

 

*Снимка: Фейсбук