Премини към основното съдържание

Престижни награди за звездни деца от община Симитли в конкурса "ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024"

Община Симитли,  награди, звезди в радиото

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”.

Официално обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в което взеха участие талантливи деца от община Симитли.

Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика".

Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието и Община Благоевград.

За пореден път община Симитли се гордее с постигнатите добри резултатите на талантливите деца, които се представиха отлично в конкурса „Звезди в Радиото”. 

В раздел „ФОЛКЛОР“ завоюва първо място ангелогласната Христина Александрова Кръстева от Симитли.

Христо Емилов Ковачки от село Брежани, община Симитли е отличен за наградата на общински координационен съвет на синдиката на българските учители в раздел „ФОЛКЛОР“.

Награда на РУО – Благоевград за отлично представяне в раздел „ФОЛКЛОР“ получи Радослав Мирославов Гандрин от село Долно Осеново, община Симитли. Както и поощрителна награда за Никол Антонова Кландова от село Долно Осеново, община Симитли.

Наградите ще бъдат връчени на Тържествен гала-концерт на 23.04.2024 г. от 18.00 часа в Концертното студио на Радио Благоевград.