Премини към основното съдържание

Повод за гордост! Иван Благоев с бронз от Четвъртите световни игри на номадите

Една от спортните надежди на Община Симитли – Иван Благоев от село Полена, се върна с бронзов медал от Четвъртите световни игри на номадите, които се проведоха от 28 септември до 2 октомври в Бурса, Турция.

 

Сред изключително силна конкуренция, нашето момче имаше четири срещи, в три, от които, завърши с победа, което му донесе бронзовия медал.

 

В първите си две срещи, Иван надви конкурентите си от Холандия - натурализира иранец и туркменистанец, като се класира за полуфинал, в който загуби от домакина от Турция.

 

Последният двубой за Благоев бе спорната среща за трето и четвърто място със състезател от Азербайджан, от която той си тръгна като победител и трети в света.

 

Въпреки факта, че всички противници, с които Иван Благоев се срещна, бяха с 20 - 30 килограма по - тежки, волята за успех и техниката, които притежава, му осигуриха медал.

 

Българското участие не спира до тук. Атанас Колев в категория до 80 килограма също успя да завоюва бронз в стила Алиш. Достойно участие направи и Стилян Иванов, който се класира на пето място в същия стил.

 

Четвъртите световни игри на номадите, които се провеждат в квартал Изник в Бурса, се проведоха с участието на над 2 000 спортисти от 102 държави. Зоната на събитието беше посетена от стотици хиляди местни и чуждестранни участници и публика.