Премини към основното съдържание

Поредна добра новина за Община Симитли! Община Симитли и ДГ “ Радост“ – град Симитли спечелиха четири нови проекти!

Спечелени проекти, община Симитли,  добра новина

За пореден път ще зарадваме жители на община Симитли с добра новина. А, те идват от отдел „Проекти и програми“ и „Екология“ в Общинска администрация – Симитли, от където стана ясно, че Община Симитли и ДГ “ Радост“ – град Симитли са одобрени и спечелили 4 нови проекта. Двата проекта на Община Симитли са по Национална кампания „Чиста околна среда“. Където се предвижда „ЗОНА ЗА ОТДИХ – КМЕТСТВО С.БРЕЖАНИ“ и е заложено да се създаде кът за отдих, оформяне на алеи с бордюри и плочки. Ще бъде монтирана беседка и възстановена чешмата в парка. Също така ще бъдат монтирани кошчета за смет.

„РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА НА УЛИЦА „ТРЕТИ МАРТ“, в град Симитли е следващия спечелен проект, като целта му е да се създадеприятно и безопасно обществено място за игра и забавление на деца между 3 и 12 години. Предвижда се да бъдат възстановени вратите  и оградната мрежа, да бъде положена синтетична ударопоглъщаща настилка и да бъдат доставени и монтирано комбинирано съоръжение, пейки за отдих и кошчета за отпадъци.

ДГ „Радост“ – град Симитли също спечелиха два проекта от конкурса  по Национална кампания „Чиста околна среда“. Единият проект е “ЕКОЛОГИЯ С ИНТЕРАКТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ „ в ДГ „РАДОСТ“ , филиал „Ораново" – град Симитли, които ще закупят два броя интерактивни дъски и необходимите към нея устройства и ще се осъществи иновативен образователен процес в който ще се  включат  децата като участници в практическите дейности.

Вторият одобрен проект е „УЧЕБНИ КЪТОВЕ С ИНТЕРАКТИВНИ ДЪСКИ В ДГ „РАДОСТ“ , филиал „Крупник“, където също за заложени да бъдат закупени два броя интерактивни дъски в детската градина, което ще е нова възможност и ново многофункционално средство за постигане на по-високо качество в обучението на децата и подготовката им за училище.