Премини към основното съдържание

Най-младият председател на Общински съвет в България Вилимир Александров е готов да работи втори мандат за децата, за младите, за хората на община Симитли

 

Той е втори в листата на кандидатите за общински съветници на Партията на зелените. Пред него е само Апостол Апостолов.

Вилимир Александров е на 25 години, роден и израснал в Симитли, в квартал Ораново. Завършва средното си образование в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли като „Ученик на годината“ и с награда „Отличник на випуска“. Висшето си образование със степен бакалавър и специалност „Управление на бизнеса и предприемачеството“, завършва в Нов български университет с отличен успех, веднага след което продължава обучението си в магистърска програма „Европейско управление“ в същия университет, като му предстои защита на магистърска теза на тема: „Гражданското участие в процесите на вземане на решения на местно ниво: от Симитли до Брюксел и обратно“.

Интересите му включват теми, свързани с градски политики и участие в Школата на Нов български университет „Политики и иновации за градовете“. Първият му публикуван доклад е на тема: „Управление на градовете по време на криза: Примерът на община Симитли и пандемията от Ковид-19“ в Сборника „Политики и управление по време на кризи“.

И въпреки че е председател на Общински съвет, Вилимир е танцьор във ФА „ Веселие“, където танцува от десетки години.

На предишните избори, през 2019 година, полага клетва като най-младия общински съветник в Общински съвет - Симитли, за мандат 2019/2023 година, а две години по-късно е избран за Председател на общински съвет – Симитли, и става най-младият председател на местен парламент в България.

Самоопределям се като „момче на народа“, което мечтае да помага на другите, затова отново се впускам в борбата да бъда избран за общински съветник в Общински съвет - Симитли. – споделя Вилимир Александров - Искам да бъда вашия глас! Искам заедно да вървим напред и да градим бъдещето на нас и нашите деца! За да бъда вашия глас, гласувайте с номер 26 в бюлетината и за мен с преференция номер 102! Вашето доверие ще бъде чест за мен!“

 

Политическа публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!