Премини към основното съдържание

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кандидатът за народен представител Стефан Апостолов и кметът Апостол Апостолов откриха официално новия мост между град Симитли и кв. „Ораново“

Вече няколко месеца жителите на Община Симитли и най – вече хората, живеещи в кв. „Ораново“ се движат по изцяло нов мост, изграден по всички европейски стандарти.

 

Преди изграждането на новото съоръжение, всеки ден, стотици автомобили преминаваха по стария железен мост с риск за живота и здравето си, поради лошото му състояние.

 

След години борба на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и на нашия народен представител в няколко парламента, днес кандидат за депутат – Стефан Апостолов и благодарение на последното правителство на ПП ГЕРБ, бяха намерени средства за изграждането на новия мост.

 

Затова именно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кандидатът за народен представител Стефан Апостолов и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов откриха официално новия мост. По стара българска традиция Борисов, който бе заедно с Делян Добрев, водачът на листата на 1 МИР – Благоевград Росен Желязков, областният координатор на ПП ГЕРБ Андрей Новаков и кандидат - депутати от областта, бяха посрещнати в Симитли от красиви дами, облечени с народни носии, с питка, мед и шарена сол.

 

Над 500 човека се бяха събрали в района на новия мост, за да се срещнат лично с Бойко Борисов, да преминат заедно по модерното съоръжение и да засвидетелстват подкрепата си към него и към КП ГЕРБ – СДС. Лидерът на ГЕРБ се снима и разговаря със своите симпатизанти, които от своя страна обещаха, че на изборите на 2-ри октомври ще постигнат най – висок резултат, гласувайки с № 24 за КП ГЕРБ – СДС и с № 122 за Стефан Апостолов.

 

Припомняме, че мостът е част от придружаващата инфраструктура на лот 3.1 от магистрала "Струма" между Благоевград и Крупник. Той осигурява транспортен достъп към автомагистралата.

 

Съоръжението е част от бъдещия пътен възел на АМ "Струма" при входа на град Симитли.

 

Съоръжението е с дължина 95 метра и заменя еднопосочния стоманен мост, изграден преди повече от 50 г. Новият е двупосочен - с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно. Ширината на пътното платно е 8 м, с два тротоара, предпазен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни превозни средства.

 

* Предизборна публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление!